НОВИНИ

НОВА
2021-10-12 16:34
Уважаеми левскари, Редовното общо отчетно-изборно събрание на Сдружение "Синя България" ще се проведе на 13.11.2021г., от 10.00 часа, в гр. София, пл. Македония 1, Етаж 2, Конгресен Център Глобус. Дневния ред, по който ще се проведе събранието, можете да откриете в поканата тук. С уважение, УС на Тръст "Синя България"
1
2021-05-05 15:52
До ръководството на ПФК „Левски“ До Български Футболен Съюз До Цялата футболна общественост Измина Страстната седмица, а след нея и светлото Христово Възкресение. Тишината, страхът и примирението във футболната ни общественост остава. Свидетели сме на самонадеяна, нагла и ненаядена клика от „футболни деятели“, която си позволява безочливо да организира пародиен 45-минутен „Изпълком“, за да се намести комфортно на ръководните позиции на българския футбол. И то след „официално“ подадени оставки. Стана ясно, че всъщност, тя никога и не си е тръгвала. Какво свърши тя? Вечно отлагане на събрания и реформи. Безобразно слаб национален отбор. Допускането на преименувани отбори в най-висшия ешелон, сервилни правила и липса на отпадащи отбори. Тежък клиентелизъм – на и извън терена. Липсата на всякаква визия за развитие на родния футбол. Корупция и театралните финансови проверки с оневиняващи доклади на институциите. Списъкът е плачевен и може да продължава до безкрай. Единственото по-тъжно в ситуацията е повсеместното мълчание по всички фронтове – клубове, собственици, футболисти, та дори и фенове… Левскарите сме свикнали да сме първи. Първи се опълчихме на комунистическия режим и милиционерщината с цената на големи саможертви от страна на нашите предци. Първи бяхме и в Жан Виденовата зима пред парламента. Първи се осмелихме да се борим срещу модела „Бащица“ и да въведем участието на футболните привърженици, което днес е особено актуално. Първи сме и днес, когато ясно и точно заявяваме, че открито се противопоставяме на процесите и управлението на родното БФС! Срам ни е от вас. Срам ни е от всичките ви интриги, схеми и безочливо управление, което докара българския футбол до това равнище. Срам ни е от политическите ви зависимости. Срам ни е от мълчанието на ръководството на нашия любим Клуб. Срам ни е и от факта, че начело на БФС стои една наша и толкова обичана в миналото футболна легенда, която днес е просто прогнила от материализъм и различни субстанции. Тръст „Синя България“ призовава за промяна. За моментално свикване на извънредно общо събрание и за прозрачен избор на ново ръководство на БФС. Призоваваме най-отговорно и за остра реакция от страна на ПФК „Левски“ по повод бутафорните постановки в БФС. Всички сме наясно, че без нормално управление, клубният футбол в България е обречен на текущото неугледно съществуване с предизвестен шампион и политически обвързаности на големите отбори. Подкрепяме открито всеки, който с необходимия морал и ценностна система да донесе промяна. Независимо от клубната му принадлежност или пристрастия. Всички видяхме до какво ни доведоха големите „сини“ и „червени“ футболни легенди Колкото и да искате - ние няма да мълчим. Футболът е за феновете. Футболът – това сме ние.
2
2021-01-06 15:14
Уважаеми левскари, Представяме на вашето внимание отчет на Петър Ганев - член на Надзорния съвет на ПФК Левски. Благодарим на г-н Ганев, че изпълнява усърдно и старателно ролята да представлява привържениците в ръководството на любимия ни клуб. Левски_2020_отчет_Петър_Ганев
3
2020-10-02 12:13
На 26.09.2020г. се проведе общо отчетно-изборно събрание на Тръст "Синя България". Членовете на Организацията избраха новия състав на Управителения съвет: Александър Чакъров Николай Облаков Иван Евстатиев Димитър Костадинов Никола Генов Даниел Стрезов Антони Джамбазов Тодор Минев Иван Цолов На първия Управителен съвет, проведен на 01.10.2020г. и спрямо устава на Организацията за председател бе избран Никола Генов, със заместник-председатели Александър Чакъров и Даниел Стрезов. Новоизбраният Управителен съвет е решен да продължи дългогодишните усилия на Тръст "Синя България", за превръщането на любимия ни Левски в самоиздържащ се, независим, свободен от политически и икономически влияния, печеливш футболен клуб. Първата ни задача ще бъде установяване на официална комуникация с ръководството на ПФК Левски, чрез която ще бъде предложена отново безвъзмездната ни помощ. Това партньорство постигна изключителни резултати, като в случая с кампанията #ВсичкиЗаЛевски. За взетите решения ще информираме членовете на Тръст "Синя България" своевременно. Приканваме всеки левскар да се включи в битката за спасението на любимия ни клуб, спрямо възможностите си, както и да подкрепи текущата кампания за членски карти към клуба. Само Левски!
4
2020-09-25 08:26
Уважаеми членове на Сдружение "Синя България", Управителният съвет на Сдружение „Синя България” напомня, че Редовното годишно отчетно-изборно Общо събрание ще се проведе утре, 26.09.2020г., от 10.00 часа, в гр. София, пл. Македония 1, Етаж 2, Конгресен Център Глобус, Зала "Европа", при следния дневен ред: 1.            Отчет за дейността на Сдружението от Управителния съвет. 2.            Освобождаване от отговорност на членовете на Управителния съвет. 3.            Промяна на Устава на Сдружение „Синя България“ 4.            Избор на нов Управителен съвет на Сдружението. 5.            Разни. При липса на кворум, на основание чл.27, ал.4 от Устава, Общото събрание ще се проведе на същото място, един час по-късно и е законно, колкото и членове да се явят. Начален час за регистрация на членове за участие в Общото събрание – 9.00 часа. На основание чл.23, ал.2 от Устава, Членовете на сдружението участвуват в Общото събрание лично или чрез свой упълномощен представител. На основание чл.24, ал.6 от Устава един упълномощен може да представлява най-много трима пълномощника. Пълномощно може да изтеглите тук. Молим за спазване на посочените часове!
5
2020-08-25 16:20
Уважаеми членове на Сдружение "Синя България", Управителният съвет на Сдружение „Синя България”, гр.София, ЕИК: 176703237, на основание чл.26, ал.2; чл.27, ал.1 и ал.2 и чл.29, ал.1 от Устава на Сдружението, свиква Редовно годишно отчетно-изборно Общо събрание, което ще се проведе на 26.09.2020г., от 10.00 часа, в гр. София, пл. Македония 1, Етаж 2, Конгресен Център Глобус, Зала "Европа", при следния дневен ред: 1.            Отчет за дейността на Сдружението от Управителния съвет. 2.            Освобождаване от отговорност на членовете на Управителния съвет. 3.            Промяна на Устава на Сдружение „Синя България“ 4.            Избор на нов Управителен съвет на Сдружението. 5.            Разни. При липса на кворум, на основание чл.27, ал.4 от Устава, Общото събрание ще се проведе на същото място, един час по-късно и е законно, колкото и членове да се явят. Начален час за регистрация на членове за участие в Общото събрание – 9.00 часа. На основание чл.23, ал.2 от Устава, Членовете на сдружението участвуват в Общото събрание лично или чрез свой упълномощен представител. На основание чл.24, ал.6 от Устава един упълномощен може да представлява най-много трима пълномощника. Пълномощно може да изтеглите тук. Членове на Сдружението, регистрирани по-малко от един месец преди Общото събрание, няма да имат възможност да гласуват. Всички членове на Сдружението могат да проверят сатуса на членството си като се свържат с нас на info@sinyabulgaria.org. Молим за спазване на посочените часове!
6
2020-01-25 12:47
Уважаеми съмишленици и левскари, В навечерието на поредните турбулентни времена за нашия вековен клуб, целокупната синя общност прояви необходимото търпение и усилие да изслуша двете страни на така назрелия конфликт между Васил Божков в ролята му на собственик на „Нове Холдинг“, "Националната лотария" и спонсор на ПФК „Левски“ от една страна  и представители на политическия елит от друга. Този конфликт намира пряк израз в предложените промени в законовата уредба за хазарта, които според Васил Божков ще му попречат да продължи да осигурява финансирането на клуба.  Тръст „Синя България“, в ролята си на миноритарен акционер на ПФК „Левски“ и пряк участник в събитията с гореупоменатите участници, изразява принципната си позиция по следните точки: -    Приветстваме професионалното управление на „Левски“ в изминалите 11 месеца и всички ръководители, отговорни за това. Изказваме подкрепата си за положения труд и постигнатото преструктуриране на административните и спортно-технически дейности, както и бленувания за всички левскари фокус върху ДЮШ. Въпреки откритото до този момент нежелание за предоставяне на преки доказателства за финансовото състояние на „Левски“, всичко видимо до момента говори за правилната посока, по която нашия клуб е поел в управленската си дейност. Изразяваме своята увереност, че, както вече бе договорено с оперативното ръководство на клуба, ще ни бъде позволено в най-кратки срокове да гарантираме пред левскарската общност верността на изнесените в медийното пространство цифри.  -    Противопоставяме се остро и категорично на всякакви опити „Левски“ да бъде използван като инструмент за политико-икономически влияния или разменна монета в нечии задкулисни сделки. Няма да допуснем клубът и неговите привърженици да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси. -    Продължаваме да се борим „Левски“ да бъде придобиван и ръководен по демократичен и прозрачен начин с ясен произход на капиталите и с видими и разпознаваеми собственици, отворени за диалог към най-ценния си актив - собствените си привърженици. Следваме принципите и ценностните устои заложени от самото създаване на Тръст „Синя България“, а именно освобождаването от модела „бащица“ и всички зависимости, произлизащи от него, които не позволяват дългосрочното и устойчиво развитие не само на нашия любим клуб, но и на всички спортни клубове у нас. -    Уповаваме се единствено и само на върховенството на закона, защото без него демокрация просто няма. Това важи както за прокарването на съмнителни законопроекти с неизяснен, но антиконституционен статут, целящи национализация на частни бизнеси в разрез с всички практиките на Европейския Съюз, така и за личности или фирми със съмнения за ощетяване на данъкоплатците с милиони левове. Във всеки един от случаите има само един изход: спазването на всяка буква от закона. -    Свидетели сме на унизително и грозно поведение на политическия ни елит спрямо представители на нашата синя общност, много наподобяващи днешното отношение на държавата спрямо „Левски“. Принудени сме в национален ефир да преглъщаме обидни и саркастични подхвърляния, засягащи грамотността или пък далновидността на левскарите за важността на днешните събития. Няма да замълчим и обърнем глава на подобно омерзително поведение от страна на властимащите. И не на последно място, призоваваме цялата синя общност за обединение в името на „Левски“! Единни в делата, с Левски в сърцата. С уважение УС на Тръст „Синя България“