За Синя България

ТРЪСТ НА ПРИВЪРЖЕНИЦИТЕ НА ФК ЛЕВСКИ

Добър футбол. Отдадени футболисти. Славни победи. Страхотна атмосфера. Прекрасен стадион. Искате ли това от Левски София? Ние го искаме. За съжаление обаче днешната реалност е такава, че клубът не използва добре своите ресурси и приоритетите му са свързани според нас с частни интереси.

НАШАТА ЦЕЛ Е СЪВСЕМ ПРОСТА. НИЕ СЕ БОРИМ ЗА БЪДЕЩЕ, В КОЕТО ФЕНОВЕТЕ НА ЛЕВСКИ СОФИЯ ПРИТЕЖАВАТ ЗНАЧИМ ДЯЛ ОТ СВОЯ КЛУБ.


Ние създадохме това сдружение, защото вярваме в две основни неща. Първото е, че запалянковците, а не инвеститорите, са това, което носи живота на един клуб. Нашата подкрепа, нашата любов, нашата страст и, не на последно място, нашите пари са изградили голяма част от легендата за Левски София. И тъй като вярваме искрено в това, второто основно нещо е, че приоритетите на клуба трябва да бъдат отражение на нашите собствени приоритети.

Подобен вид собственост съществува в много клубове по света, макар и чрез различен формат. Барселона, Байерн и Арсенал са само част от отборите, където феновете имат дял от собствеността. Научете повече за това какво е „тръст на привържениците“.

Ние искаме Левски София да побеждава и печели трофеи, да играе добър футбол, като натрупаните от това финансови печалби се реинвестират в клуба и осигуряват още по-добро бъдеще. Точно заради това смятаме, че верните фенове на Левски София трябва да имат значим дял в клуба, което би означавало да осигурим веднъж и завинаги това, че се следват точните приоритети.

Не искаме обаче да бъдем разбрани погрешно. Ние не желаем да управляваме клуба директно. Смятаме, че това трябва да сторят професионалисти с качества, с ясни цели, с детайлна програма за работата си. Клуб като Левски трябва да се ръководи от образовани и подготвени хора, които с качествата и всеотдайността си могат да осигурят неговия успех.

АКО ИСКАТЕ ЛЕВСКИ СОФИЯ ДА БЪДЕ УСПЕШЕН КЛУБ И СМЯТАТЕ, ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА ПОМОГНЕМ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ, МОЛЯ ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ.