Петър Ганев

Казвам се Петър Ганев, родом от Хасково, но през последните 15-на години живея в София. На 32 г. съм и мисля, че съм най-младият в УС на Тръста. По образование и професия съм икономист. Вече близо 10 г. съм част от Института за пазарна икономика – в момента старши икономист. Член съм и на УС на Българската макроикономическа асоциация.

Заедно с брат ми сме част от Тръста от самото начало – една неформална среща в Чешкия клуб в началото на декември 2013 г. Не мисля, че някой на тази среща дори се е надявал Тръстът да постигне толкова много в рамките на две години. Безспорно двете най-големи постижения са придобиване на 10% дял от клуба, както и промяната в модела на управление – в момента решенията в Левски се взимат от Управителен съвет, в които думата на привържениците е решаваща.

Моделът на бащицата съвсем не е преборен, но мисля, че вървим в правилната посока. Всъщност, трудното пред Тръста най-вероятно тепърва предстои. Работата ми в Тръста е била до голяма степен свързана с финансите на Левски. Първоначално при навлизането в отчетите на клуба – във връзка с гласуването за придобиването на акции, а през последната година в много повече детайли и в самия процес на изготвяне на бюджета. Факт е, че преди две години знаехме единствено колко общо е бюджета на Левски, а днес привържениците имат достъп до всяка една подробност. Това, само по себе си, е голям успех и изцяло заслуга на Тръста.

Прозрачността обаче не стига. Моделът бащица не може да бъде напълно преодолян докато в бюджета има дупка, която се покрива от стари или нови собственици. Искам да отбележа като успех и годишния доклад на Тръста, който е единствен по рода си. В него са засегнати всички важни въпроси около клуба, без да е спестено каквото и да е било. Надявам се този доклад да стане традиция. За мен участието в УС на Тръста не е самоцел. То често носи главоболия и отнема изключително много време. Възможността да си близо до любимия клуб обаче прави така, че всички положени усилия в крайна сметка носят удовлетвореност.

Не знам дали всички осъзнават, но придобиването на 10% от клуба хвърля огромна отговорност върху Тръста. Вече не сме организация, която просто може да се закрие или да се провали. Затова и трябва да работим усилено за заздравяването на самата организация и по-голямата ангажираност на всички членове. Трябва да намерим формулата, която да направи Тръста отворена и лесно достъпна организация – за нови членове, но и за старите такива. Е, не беше кратко, но можеше и да е много по-дълго

Само Левски!членове

1269

facebook последователи

8446

целеви дарения

35 597